Standaertsite, Ledeberg Gent


Inbreidingsproject : doe-het-zelf wordt park met ontmoetingscentrum.

Ledeberg is een bijzonder dense woonwijk in Gent, met slechts weinig ademruimte voor de bewoners. Toch heerst er een sterk gemeenschapsgevoel. De voormalige doe-het-zelf-zaak Standaert ging failliet, waardoor de site in zijn geheel vrij kwam voor een nieuw programma. Het werd een ontmoetingsplek voor de buurt.

De centrale zone van het publieke park wordt opgeladen dmv. een polyvalente ruimte met twee verdiepingen en aanpalende buitenbergingen. Een grote luifel in een hoek van het perceel creƫert een overdekte buitenruimte en wekt de straat tot leven. Twee brede toegangen zorgen voor een goede doorwaadbaarheid van de site.

Fase : laureaat wedstrijd 2015, gebouw en kunstwerken opgeleverd 2018 / park oplevering 2019
Opdrachtgever : sogent en Stad Gent
Architecten: Carton123 / ae-architecten / m u r m u u r
Landschap: Atelier Arne Deruyter
Stabiliteit en technieken: H110 architecten en ingenieurs
Kunstintegratie: Marc Nagtzaam
Foto's: 1-7 : Michiel De Cleene / 10,13,14,18 : Jef Geldof

Copyright 2007-2017
Built with Indexhibit