Carton123 focust op eenvoudige en ontroerende architectuur.

Ontwerpend onderzoek als vertrekpunt. We willen voeling krijgen met de ziel van een plek, de kwaliteiten van die plek naar boven brengen en betekenis (her)programmeren. Analyse, reflectie en dialoog zijn voor ons essentieel bij het ontwerpen. We proberen niet enkel een antwoord te bieden op gestelde vragen, maar de vraag zelf mee vorm te geven. Ongewone dingen ontdekken in het gewone.

Architectuur kan het verschil maken.

We omarmen onverwachte randvoorwaarden in de zoektocht naar (ogenschijnlijk?) evidente ‘oplossingen’. Engagement en betrokkenheid maken elk project tot maatwerk.

Carton123 architecten houdt hoofdkwartier in Brussel, een stad die ons fascineert en inspireert. Niet altijd te doorgronden, vaak complex en vooral nooit compleet. We werken graag in een stedelijke context, waar verschillen samen een verhaal kunnen maken.

We nemen het liefst diverse soorten opdrachten aan. Zowel nieuwbouw als verbouwing, publiek of privaat. We willen dit brede spectrum blijven verkennen en pinnen ons bewust niet vast op enkele specialisaties.

We willen effectief bouwen wat we ontwerpen en kijken nauw toe op werfopvolging.

°

Joost Raes en Els Van Meerbeek studeerden beiden af als ir. architect aan de KU Leuven.
Ze deden ervaring op als projectleiders bij verschillende bureaus, waaronder De Smet Vermeulen architecten uit Gent en werken sinds 2013 voltijds samen aan eigen projecten als Carton123 architecten.
Els Van Meerbeek is als gastdocent verbonden aan de TU Delft (2019-20) en de KU Leuven (2020-..), waar ze een Phd uitwerkt rond de architectuurtekening.

Jordy Van Osselaer (KUL Gent 2013), Sara De Sterck (KUL Leuven 2019) en Pauline Vermeulen (KUL Gent 2020) versterken het team sinds resp. 2018, 2019 en 2021.

vorige medewerkers : Jack Bailey, Jens De Schutter, Marie-Caroline Kawa, Vincent Nuyts, Hannes Overmeire, Ross Pérez Aiyer, Patricia Ruiz Matilla, Manon Rupus, Bouchra Saadallah, Yasmine Vandeburie, Jonathan Vanhove, Amber Vermaete, Elise Vuylsteke, Sara Wuyts

°

toezichthoudende autoriteit:
Orde van Architecten - Provinciale Raad Vlaams-Brabant en Brussel-Hoofdstad.
stamnummer B400051
deontologie : reglement van beroepsplichten
ondernemingsnummer 0899.796.447

 
 
http://carton123.be/files/gimgs/th-10_2017-09-26-09_06_35-600.jpg
 

Copyright 2007-2017
Built with Indexhibit