Springplank, Brugge

De nieuwe bassischool verrijst op de beschermde neogotische site binnen de UNESCO perimeter van Brugge. We knopen de dialoog aan met de historische context. Zo plooit de nieuwbouw zich terug, zodat de bestaande kopgevel aan de straatzijde zichtbaar blijft. We zorgen voor vertikale voegen in de baksteengevels, als knipoog naar de neogotische buren.

De klassen krijgen elk een verschillende sfeer, afhankelijk van hun positie. Op de tweede verdieping benut een mezzanine de ruimte onder het dak. Kinderen lopen onder, tussen en langs de architecturale elementen, met wisselende perspectieven tussen oud en nieuw.

ism. Tom Thys architecten, Sileghem & Partners, Abetec

Fase : wedstrijdontwerp OO1524, laureaat (1/75) – opgeleverd oktober 2014

Opdrachtgever : Vl. Gemeenschap, Gemeenschapsonderwijs Regio West

Bouwkost : 1.106.000€ excl. btw/erelonen

Energie : E61, K40

Foto's : Olmo Peeters

- laureaat van de vierjaarlijkse Architectuurprijs West-Vlaanderen -

Copyright 2007-2017
Built with Indexhibit