Minckelerstraat, Leuven


Verbouwing van een rijwoning.
2011

Foto's Olmo Peeters, behalve werffoto.

Een klassiek probleem ; de bestaande koterijen ontnemen elk zicht op de tuin. Eerst afbreken dus.
Met de nieuwe uitbreiding nemen we het maximaal toegelaten bouwvolume in, om er vervolgens uitsnijdingen in te maken zodat overal in de woning overvloedig licht valt.

De draagkracht van de grond is zeer slecht, enkel een zeer lichte houtskeletstructuur is technisch mogelijk.

Boven verspringen de niveaus in split-level, afwisselend aansluitend op trapbordessen of verdieping.
Een nieuwe vide met groot raam in de traphal trekt je aandacht vanaf de voordeur.

De nieuwe leefruimte op het gelijkvloers is perceelsbreed. Hoge harmonica schuifdeuren kunnen bij mooi weer volledig geopend worden, leefruimte en terras worden één.

Copyright 2007-2017
Built with Indexhibit