Bronsstraat, Anderlecht


Ontmoetingen in de stad.

Nieuwbouw Kinderdagverblijf en renovatie Huis der Kunstenaars. Het mogelijk maken van ontmoetingen staat centraal in dit nieuwe kinderdagverblijf : ontmoetingen met kunstenaars, met andere peuters, met voorbijgangers en met de achterliggende school . In deze gemeenschap komen ouders met buggy toe in het hart van het kinderdagverblijf en werpen zelfs een blik in de keuken.

De overgang met de straat wordt gemaakt met zichten naar en doorheen de gevels langs de patio: functies van kinderdagverblijf, Huis der kunstenaars en achterliggende school laten zich hier zien. De terugsprong van het inkomgebouw zorgt voor een eerste omarming en brengt geborgenheid. De patio fungeert als voorkamer bij het toekomen. Flexibiliteit / inkomgebouw als multifunctioneel hart : de link tussen een kinderdagverblijf en kunstenschool is niet vanzelfsprekend. Elke partij heeft zijn eigen identiteit en agenda. Het nieuwe gebouw faciliteert en creƫert vrijblijvende gelegenheid tot open ontmoetingen. Enkele gedeelde ruimtes fungeren als toneel voor deze momenten.

De keuken geeft uit op de centrale ruimte grenzend aan de speelpatio. De huiselijkheid van deze centrale ruimte wordt versterkt door de trage trap naar de verdieping en mondt daar uit in een tweede open ruimte.

Fase : laureaat wedstrijd, aanbesteding 2019
Opdrachtgever : gemeente Anderlecht
Ontwerpers : Carton123 architecten ism. agmen

Copyright 2007-2017
Built with Indexhibit