Begijnenborre, Dilbeek


kleuterschool, speelpleinwerking en polyzalen.

Verouderde schoolpaviljoenen op een groene site zijn aan vervanging toe en worden aangevuld met speelpleinwerking en polyvalente zalen. We leggen onszelf enkele randvoorwaarden op: geen enkele boom wordt gerooid en de huidige schoolgebouwen blijven tijdens de werfperiode in gebruik.

Het nieuwe schoolgebouw zoekt de dubbele rij lindebomen op. De bomen bieden privacy, geborgenheid, zonwering, doorzichten, licht en schaduw. Leven met de seizoenen. Speelplein en kleuterschool zitten samen, maar toch apart. De afstand tot de gedeelde functies (refter, polyzaal en overdekte speelplaats) is voor beiden gelijk. Het grondplan is zeer flexibel in gebruik en beheer; vele scenario’s zijn mogelijk.

Fase : laureaat open oproep 3004, start werf 09/2019
Opdrachtgever : Gemeente Dilbeek
Team : TV Team Begijnenborre : Carton123 / Natural Born Architects / Atelier Starzak Strebicki ism. Atelier Arne Deruyter

Copyright 2007-2017
Built with Indexhibit